Min son Theodor

Jag är mamma till Theodor 6,5 år. 2003 ville jag och min man så gärna få ett barn. Theodor var ett kärleksbarn och så efterlängtad. Under graviditeten blev jag enorm - gick upp 35 kilo och man kunde konstatera att barnet var väldigt stort. När han föddes var han drygt fem kilo och såg ut som en sumobrottare ha ha
De första sex månaderna var Theodor mer eller mindre på sjukhuset. Han hade ett virus på hjärtat som gjorde att hjärtats högra kammare inte pumpade blodet så som det skulle. Han kunde inte riktigt suga och svälja vilket gjorde att ammningen var ett moment ingen så fram emot. Han spydde också upp allt, vilket gjorde att läkarna ville att jag skulle sluta amma. Vi började ge honom sojamjölk istället genom en sond. Han rasade i vikt och var nära att dö. Läkarna kom då på att han var soja- och mjölkallergisk. Sonden satt i länge och Theodor var apatisk när det gällde mat. Vi var på väg att operara in en knapp i magen för sonden när han fick RS - in på sjukhus igen och ingen operation. När man får RS måste man ta sterioider och en biverkning av dessa är att man får matlust ... gissa vad ju Theodor tog emot lilla skeden med krossad banan tjohooo en vecka senare åt han och har ätit otroliga mängder mat sedan dess.
Vi antog att han var sen eftersom han hade en guppig start i livet men snart började vi uppmärksamma att han var inte som andra barn i hans ålder. Vi upptäckte att han inte hörde.... jag klappade händerna bakom honom och han reagerade inte. Det tog ett halvår att få inoperarade rör i öronen. Han hade kronisk öroninflamation och hörde inget!!!!!!! Fin hörsel annars hummmm
Vi antog att han var sen - inte konstigt med tanke på hörseln ... Theodor träffade en sjukgymnast som sa att han inte bara var sen utan att han hade ett avvikande beteende. Vad betyder det? Vi fick kontakt med Habiliteringen. Sommaren 2007 fick vi beskedet att Theodor har en hjärnskada sk migrationsstörning. Nu 2011 har fått Theodor följande diagnoser; autismspektrumstörning, hyperaktiv, epilepsi, oral disfunktion (han kan inte prata) samt utvecklingsstörning. 
Jag gravid med Theodor

Nyfödd

Theodor riktigt smal av sin allergi

Theodor 6 år

Denna resa har varit fylld av förtvivlan, ovisshet och sorg samtidigt som det har varit fylld av glädje, förundran och värme. Resan fortsätter och jag tänkte nu dela med mig av min vardag med min underbara son Theodor.
/Margrét

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0