Skolan har börjat

Det kan verka konstigt men det är känns ganska skönt att sommarlovet är slut. Alla rutiner kommer infarande och Theodor känns lugnare... eller är det jag som är lugnare ;)
Sommaren har varit som en berg- och dalbana med en hel del utbrott - jag har kunnat koppla det direkt till dålig struktur i mitt hem. Jag och min man går om varandra en hel del och jag tor att det förvirrar Theodor. Så klart att vi började stenhårt med bildschema. Theodor blev lugnare och vi med.
Annars tycker jag att det är himla mycket bankande - tycker att det har ökat under sommarlovet.
Jag fick en länk skickad till mig om en tjej i Kanada som är autistisk och utan tal. Vid 12 års åldern började hon kommunicera via datorn och berättar då hur hon haft det under alla år och varför hon gör vissa saker som att slå huvudet i väggen. Hon har ju inte kunnat berätta med det har känts som om hon bränner sig eller har myror i armarna. Jag funderade ifall Theodor känner samma sak. Hon berättade också att hon tar bilder på folk i tusental inne i sitt huvud och därför har hon svårt att titta på en människa mer än bara korta stunder. Samma gällde ljud och egentligen alla intryck. www.carlysvoice.com  Jag kan inte låta bli att tänka att det måste nästan vara så för Theodor. Han bankar på allt och tar in ljud på ett mycket speciellt sätt. Han har också ett fotografiskt minne - han kommer ihåg alla människor som han träffat. Han kan även komma ihåg deras tecken eller något som personen gjort. Han har även en GPS i huvudet. Från 2 års-åldern har han kunnat visa vägen till platser som han bara på en enda gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0