Knep för en bättre fungerande vardag

Knep för en bättre fungerande vardag.

Margrét Atladóttir producent, lärare och mor till Theodor som har bland annat en hjärnskada och autismspektrumstörning.

I sin föreläsning ger Margrét Atladóttir konkreta verktyg för att underlätta vardagen. Hon har själv erfarenhet av den hopplöshet och förtvivlan man kan känna som förälder/personal till barn med svåra beteendestörningar. Ett av Margréts huvudsyften är att du ska känna att du duger som förälder och personal. Alla ska kunna genomföra, utan att känna stress, alla knep och knåp från kursen. Du ska känna att du har bättre förståelse samt fått ett annat förhållningssätt till dig själv som förälder/personal.

Margrét och hennes familj har de senaste sju åren varit med på en resa till en värld av förtvivlan, hopplöshet och misströstan blandat med en kärlek som spränger alla gränser. Margrét son har en hjärnskada, autismspektrumstörning, utvecklingsstörning mm. Margrét är i grunden lärare i svenska som andraspråk och teater men producerar även dvd-filmer för barn med funktionsnedsättning.

Föreläsningens huvudsyfte är att du ska känna att du duger som förälder och personal. Genom rubrikerna tid, knep och attityd delar Margrét med sig av sina knep på hur man hanterar besvärliga situationer som uppstår i och utanför hemmet. Hon lägger vikt på att alla redan under föreläsningen blir medvetna om sina egna roller och känslor som kretsar kring barnet. Hon berättar ärligt och innerligt hur hon fått vardagen att fungera bättre. Margrét förmedlar hopp och känslan av att du duger som förälder och/eller personal. Hon tar itu med konkreta vardagssituationer, stress, duktighetssyndrom och för vissa det ständiga dåliga samvetet.

Föreläsningens mål:

Du får en ökad förmåga att hantera olika svåra situationer i hemmet

Du får många knep och knåp att använda i vardagen – från morgon till kväll

Du får pedagogisk medvetenhet när det gäller ditt barn

Du kan lättare urskilja mer eller mindre funktionella beteenden

Du får en ökad självkännedom i förhållandet till ditt barn

Du blir stärkt i din roll som förälder/personal

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0