Teaterbanan


Teaterbanan kan få uttalas med betoning på baaaanan eller banaaaaaan - båda fungerar alldeles utmärkt. Teaterbanan kommer att starta Teaterverksamhet för barn mellan 9 och 12 år samt för funktionshindrade. Lokalerna är i Uppsalas stadsdel Sävja.

Teatergrupperna kommer att få skapa och sätta upp en egen pjäs. Mer information kommer!
Titta gärna in Aktiv Ungdoms andra kurser på http://www.aktivungdom.se/index.php?id=38&did=*&forcefid=32&cid=7

Självklart är det jag som håller i dessa teaterkurser ;)

Teaterbanan
för ungdomar med Asberger, ADHD och Tourettes

Gruppen arbetar med en teateruppsättning som frigör ungdomarnas skapandeförmåga. Den kommunikativa processen står i centrum. De olika dramaövningarna har fokus på glädjen, tilliten och tryggheten samtidigt som vi tränar att använda fantasin och får verktyg att uttrycka känslor.

Teaterbanan för barn/ungdomar med utvecklingsstörning och autismspektrumstörning

Genom dramaövningar lyfter vi fram varje person och dennes skapandeförmåga. Fokus ligger på tillit, trygghet och att få ha roligt. Vi jobbar bland annat med jaguppfattningen, kroppsmedvetenhet och den sociala och kreativa utvecklingen. Genom berättandet får varje deltagare verktyg att uttrycka känslor och träna på att använda sin fantasi. Improvisationsövningar i kombination med dramaövningar leder ofta till en föreställning.

Margrét Atladóttir är utbildad lärare bland annat i drama och teater. Hon har gedigen erfarenhet av att undervisa drama inom skolans alla åldrar. Margrét gör även film för barn med funktionsnedsättning och håller föreläsningar om hur det är att vara förälder till barn med funktionsnedsättning. Margrét använder alltid tecken som stöd. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0