Officiellt den galna tanten

Igår morse blev det officiellt - inte nog med att jag för ett par månader sedan råkade bli lilahårig utan igår morse ställde jag ut min 7 åriga son i 2 sekunder NAKEN utanför ytterdörren och stängde nästan dörren. Yes det var resultatet av drygt en timmes bödanden och vädjanden och tjatanden och hotanden och diverse försök för att få Theodor att klä på sig. Han totalt vägrade. Jag resonerade också "Det är kallt Theodor. Du kommer att frysa om du inte har några kläder!" Han var bestämd "NEJ inte kallt" Jag öppnade alltså dörren och pjokvaskern fick kolla läget. Det var kallt och Theodor bestämde sig fort att sätta på sig kläderna. Detta skedde i sista sekund och frukosten fick han ta med sig till skolan. Skönt att skolan inte gnäller när barnen tar med sig sin frukost.

Idag kom jag hem och började laga mat. Theodor kom in i köket och jag tänkte "Nu ska jag behandla honom som om det var hans lillasyster Saga 3 år som kom in" så jag intog en inställning som tog förgivet att han klarade uppdraget jag planerade att ge honom. "Varsågod, lägg tallriken på bordet!" Theodor tog emot tallriken och la den på bordet. Han fick en till och en till och en till - inga problem. Han fick fyra glas som han la vid tallrikarna. Jag la mig inte i - ingen övervakning. Han fick fyra gafflar - sjobb på plats bredvid tallrikarnaaaaa och till sist fyra knivar. Bordet såg perfekt ut. Jag var helt paff och skämdes för att jag förutsätter att jag måste övervaka allt och hjälpa till med allt som Theodor gör. Han klarar säkert mycket mer än vi i familjen tror eftersom vi är så försiktiga - eller är vi rädda. Är jag rädd!? Och för vad i så fall? Jag är inte någon ankmamma men jag kanske lite av en kontrollfreak.... jag vet inte. Ska undersöka saken.

I morgon är det Vicka med Villi uppträdande igen med min gitarrist. Vi kommer att uppträda på Björklingebiblioteket kl 14. Ifall någon har vägarna förbi ;)

Sjingling
M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0